WiFi pentru toata lumea

La modul simplist un hotspot este un loc public unde te poti conecta gratuit la Internet folosind un device compatibil – un laptop, un telefon mobil, un PDA, etc prin intermediul conexiunii Wi-Fi. In Bucuresti sunt aproximativ 100 de hotspot-uri iar in restul tarii ceva mai mult de 700. E bine, nu?

Depinde cu ce comparam. Marea Britanie are un milion de hotspot-uri. Da, un milion. Si acestea raportate doar de British Telecom. Cele puse la dispozitie de alti operatori sunt in plus fata de acest numar. Urmare a atingerii acestei valori record BT va demara o actiune ampla de promovare in vederea constientizarii de catre utilizatori a brandului care le sta aproape zi de zi: microsite, marketing direct (e-mail si posta), concursuri (mai ales cel de pe Twitter o sa fie fun, un fel de vanatoare de comori dar cu scopul descoperirii hotspot-ului cu numarul 1.000.000.

Pe de alta parte noi suntem tara de pe locul 4 in lume dupa vitezele la Internet disponibile. Avem penetrare a telefoniei mobile de peste 100% iar vanzarile de laptopuri le-au depasit si la noi pe cele de desktopuri, fapt pe care il priveam cu invidie acum cativa ani. Mai mult, avem operatori si competitie in zona telecom cum rar mai gasim in alte parti. Majoritatea au oferte de telefonie mobila si fixa, Internet fix si mobil si televiziune. Si totusi nici unul nu se gandeste la o actiune similara si la cat ar putea castiga.

Din faptul ca au fost primii, din word-of-mouth, din semnalizarile in locatii (afise, colante, etc), din vanzarea de reclama la stabilirea conexiunii pe terminal, sky is the limit. Nu mai punem la socoteala blogurile si twitterismele pe aceasta tema: harti, intrebari (unde avem la noi in oras, unde a mai aparut, etc), brand awareness, brand loyalty, etc.
 
Fara prea mare legatura cu subiectul dar poate de folos pentru unii dintre voi: un curs valutar BNR si un convertor valutar pe care ti-l recomand cu incredere.
 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: