Mai mult verde

Cand doua organizatii au obiective conexe, colaborarea dintre ele poate duce la performanta. Cand colaborarea este si o premiera mondiala toti ochii sunt atintiti asupra lor.

Se ia una bucata Campionat Mondial de Fotbal (Africa de Sud, 11 iunie – 11 iulie). Obiective: in plan sportiv: spectacol. In plan comercial: profit. In cel social: un eveniment „verde”. Sub sloganul „Green Goal” competitia se doreste a fi cat mai atenta si mai responsabila fata de mediul inconjurator. Stiti.. economii de resurse, reciclarea materialelor (ex cele de promovare), deseuri cat mai putine, etc.

Si se ia una bucata companie Yingli Solar. Producator de panouri solare verticale. Incepe sa se lege, nu-i asa? De ce si-ar asocia FIFA competitia cu un producator chinez?

1. E verde. Obiectiv FIFA atins. Cel putin la nivel de imagine.

2. Firma amintita activeaza deja pe pietele din Germania, Spania, Italia, Grecia, Franta, Statele Unite, Coreea de Sud si bineinteles China si-si foloseste veniturile obtinute pentru a se face cunoscuta lumii intregi. Obiectiv Yingli Solar atins. Vizibilitate globala maxima. Am mai scris intr-un articol, aici, de ce e mai ieftin sa bagi bani intr-o competitie sportiva de nivel mondial.

3. Chinezii au dreptul sa puna sigla competitiei pe toate materialele de promovare. Obiectiv Yingli Solar atins. Asociere cu cea mai prestigioasa competitie din lume.

4. Show-room-uri Yingli Solar pe toata durata competitiei si expunere fata de toate natiile de spectatori. Obiectiv atins. Word-of-mouth cand vor ajunge acasa.

5. Provenind din industria chineza care duduie, Yingli Solar are bani. (Si apropo, este prima data cand o companie din China devine sponsor oficial al Campionatului Mondial de Fotbal). Obiectiv FIFA atins. Bani multi.

6. Chinezii vor pune la dispozitia organizatorilor panouri pentru asigurarea energiei pe stadioanele africane. Obiectiv FIFA atins. Economii financiare.

Suficient?
Iata si o reclama fabuloasa pe acelasi subiect.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: