Misiune aproape imposibila

Cum faci sa te afirmi pe o piata dominata de produsele locale si in care prezenta ta este extrem de subtire? Ii iei prin invaluire. Este cazul Peugeot pe piata auto britanica. Francezii vor sa revina intr-o piata oricum caracterizata de o concurenta chiar agresiva si in care nu s-au simtit niciodata in largul lor. In Londra de exemplu Peugeot are un singur punct de vanzare. Foarte putin comparand cu Paris unde detine 20 de show-room-uri. Mai mult, rezultatele nu ii ajuta, anul trecut vanzarile lor scazand cu 14%, mult peste caderea medie a pietei auto din Marea Britanie, de 6%.

Strategia lor este una pe termen lung si presupune pentru inceput cresterea vizibilitatii marcii, apoi a notorietatii sale, cele doua ducand in final la cresterea vanzarilor. Iata cum: punand la dispozitia soferilor din marile orase britanice a tot felul de mijloace de transport: biciclete, scutere, automobile, furgonete, toate marca Peugeot, pentru inchiriere in baza unui card preplatit prin mijloace electronice. Toate cele mentionate inainte putand fi inchiriate si returnate la centre speciale ale marcii. Reprezentantii Peugeot spera ca participantii in acest program de inchiriere sa se convinga astfel de confortul si utilitatea produselor Peugeot si ulterior sa cumpere un vehicul al marcii.

Programul care se cheama „Mu” ce inseamna „mobilitate” in limba greaca a fost testat deja in cateva orase franceze. Londra este doar prima capitala din Europa in care Peogeot vrea sa implementeze astfel de initiative; lista e ceva mai lunga dar momentan francezii o tin ascunsa bine intr-un sertar.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: