Reclamele vin in social media

Un studiu efectuat pe mai mult de 1000 de companii din toata lumea arata faptul ca social media are un rol din ce in ce mai important in promovarea produselor si serviciilor oferite de companii si in promovarea brandurilor si corporatiilor in sine. Peste 600 de respondenti au declarat ca in cursul anului 2010 vor investi in activitati de marketing in social media iar dintre acestia, 40% vor lua semnificativ din bugetul de marketing direct pentru sustinerea promovarii in social media.

Lucru care arata dorinta marketerilor de a-si concentra eforturile de promovare pe acei clienti direct interesati de compania respectiva sau de produsele pe care aceasta le ofera. Bine, promovarea in social media este abia la inceput si inca nu e cazul bugetelor in aceasta directie comparabile cu cele folosite pentru canalele actuale dar este clar ca firmele vor renunta treptat si cel putin partial la acele metode mai greu cuantificabile in ceea ce priveste gradul de atingere al pietei tinta. Nu insa si total, rolul social media va ramane unul complementar metodelor traditionale.

Deschiderea catre acest mediu nou de promovare va aduce cu sine si investitii in instrumente de monitorizare a social media si a mesajelor pe care companiile le transmit, de asemenea in instrumente de control a imaginii brandurilor in piata, lucru care va interfera intr-o anumita masura cu gradul privat al comunitatilor de utilizatori. Per total insa companiile vor avea din nou de castigat, atata vreme cat disponibilitatea utilizatorilor de a primi mesaje in acest mediu le va permite.

Anunțuri

2 răspunsuri

  1. sa vedem cand s-o intampla si la noi asta! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: