Niet Vodka!

Conform indicatorilor internationali, o natiune care depaseste 9 litri de alcool pur pe cap de locuitor in decursul unui an are o problema mare. In Rusia, consumul de alcool pur pe cap de locuitor este de 19 litri pe an! Interesant este si faptul ca doar 9,7 litri din cei 19 apar in rapoartele comerciale. Diferenta reprezinta deci comert ilegal.

Autoritatile de la Moscova, sustinute de presedintele Medvedev, au scumpit incepand de astazi pretul la vodca, stabilind pretul minim de 98 de ruble pentru jumatate de litru. Ce folos insa, vodca de contrabanda se poate cumpara cu 40 de ruble. Bine, intentia presedintelui, concretizata de guvern, este aceea de a reduce consumul de vodca in imperiu dar mi-e sa nu fie ca in cazul tigarilor la noi unde nu s-a inregistrat o scadere decat in prima luna.

Pentru ca rusului de vaza, care consuma vodca de calitate, nici nu ii pasa de cele 98 de ruble, vodca lui fiind oricum mai scumpa.. iar rusului care s-a otravit toata viata cu alcool industrial si vodca contrafacuta nu cred ca ii vor schimba comportamentul de consum. Rusia va ramane asadar in stare de ebrietate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: