Unde nimeni nu a mai facut reclama vreodata

La 23 ianuarie 1960 submarinul american Trieste ajungea in cel mai adanc loc de pe Pamant: 10.912 metri sub nivelul marii, in Groapa Marianelor. La aproape 50 de ani de la acel moment cativa oameni de marketing si-au pus in cap sa egaleze performanta printr-o reclama la o adancime similara. Si au reusit.

Campania s-a numit Alfa Romeo Expedition 147 si a pornit de la initiativa Alfa Romeo de a vinde modelul 147 la cel mai mic pret posibil: 14.990 EUR pentru o super masina. Problema advertiserului a fost sa faca in asa fel incat clientii care in aceasta perioada sunt bombardati cu reclame promovand preturi mici si discounturi, sa receptioneze mesajul Alfa Romeo privind ocazia unica de cumparare „We can’t go any lower”. Si unde sa promoveze cel mai mic pret posibil daca nu in cel mai jos loc de pe Pamant? Directorul agentiei de publicitate s-a exprimat in felul urmator: „..they came to me with the crazy idea to put a billboard 11.000 meters below sea level, at the lowest point of Earth”. Si au facut-o.

Bineinteles ca billboard-ul a trebuit adaptat asa incat sa reziste presiunii imense de pe fundul oceanului: cadrul a fost fabricat din otel si gaurit ca sa se umple cu apa si sa nu faca implozie din cauza presiunii iar posterul a fost tiparit pe plastic. Cu mai bine de 11.000 metri de cablu si multa rabdare (coborarea a durat 11 ore), expeditia a fost un succes.

Si din punct de vedere marketing timingul a fost excelent, expeditia devansand European Motor Show din ianuare 2010 de la Bruxelles. Modelul promovat este Alfa Romeo 147 1,9 JTDM (diesel), 115cp, varianta de echipare Sprint.

Iata filmul expeditiei:

Anunțuri

Un răspuns

  1. […] la un moment dat ca nu se mai opresc si ajungi si sa pui la indoiala veridicitatea celor povestite. Scriam alaltaieri despre initiativa Alfa Romeo de a promova cel mai mic pret printr-un poster dus in cel mai adanc loc de pe Pamant, fundul Gropii […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: