Regele a murit. Traiasca regatul!

In dimineata asta au anuntat la stiri ca a murit Yves Rocher, la 79 de ani. Ce a facut acest om ca sa fie amintit? Mai intai, fascinat in timpul copilariei de ierbarul creat cu rabdare de unul dintre bunicii sai, observa, isi imbunatateste cunostintele si patrunde in mijlocul secretelor a sute de plante.. In adolescenta are o intuitie: potentialul infinit al naturii ca sursa de frumusete pentru femei.

Intra insa in business pe alta usa: vanzand prin mica publicitate o crema impotriva hemoroizilor. Succesul i-a permis sa-si infiinteze compania care i-a si purtat numele si sa se concentreze pe fabricarea de cosmetice naturale, facute din plante. In virtutea principiului „acces direct la produse” si a misiunii sale de a oferi tuturor femeilor, indiferent de varsta, loc si stil de viata sau origine sociala produse cosmetice de calitate, promoveaza si vinde produsele sale prin corespondenta. In mod subit, cosmeticele, la vremea aceea rezervate elitei, devin disponibile tuturor, ceea ce ii asigura o raspandire rapida a numelui.

In 1969, la 11 ani de la infiintarea companiei, Yves Rocher deschide primul magazin iar in anul urmator incepe expansiunea, prima tara dupa Franta natala fiind Belgia. In cei 50 de ani care au trecut de atunci compania s-a transformat intr-un grup de firme cu prezenta in 40 de tari, o cifra de afaceri de 2 miliarde de euro, 15.000 de angajati, 2.000 de magazine si peste 40 de milioane de clienti. Yves Rocher nu a fost intotdeauna propriul sau sef, in 1992 a lasat grupul in mainile fiului sau; dupa doar 3 ani insa a revenit in fruntea companiei dupa moartea prematura a fiului.

Acum dupa decesul sau care a survenit sambata, grupul va fi preluat de nepotul sau, Bris Rocher, in varsta de 31 de ani. Legenda continua deci..

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: