Cat va rezista Cadbury?

Cadbury tocmai a respins inca o oferta de preluare din partea Kraft Foods. Se pune intrebarea, cat va rezista? Cat vor reusi managerii companiei sa-i convinga pe actionari ca nu e momentul sa-si vanda participatiile? De sapte saptamani concurentii roiesc in jurul Cadbury in tentativa de a o prelua. Interesele sunt mari, si dulci, bineinteles. Cadbury e un nume mare in piata mondiala a dulciurilor si noua entitate, oricare ar fi ea, ar realiza o cota de piata semnificativa.

Kraft Foods, de mai mult timp la usa Cadbury a incercat zilele acestea inca o preluare de tip ostil, punand la bataie 16,2 miliarde de dolari. Insa CEO-ul Cadbury si-a convins inca o data actionarii ca e in avantajul lor sa ramana in configuratia actuala promitand dividende mai mari si o dezvoltare a companiei. Chiar in cazul unei preluari, e mai bine sa astepte inca o perioada caci alti rivali asteapta. E vorba de alti doi mari producatori, Hershey si Ferrero. Managerul companiei nu este singur in aceasta lupta pentru „independenta”, angajatii Cadbury din Anglia si Irlanda se vor intalni marti pentru a sustine cauza companiei lor. Presupunerea generala este ca o preluare din partea companiei americane Kraft se va solda cu pierderea locului de munca pentru o parte din angajatii actuali.

Odata cu interesul celorlalti jucatori, actiunile Cadbury au inregistrat o crestere la bursa, incheind saptamana trecuta la o valoare de 7,93 lire per actiune. Tentativa de tip ostil a Kraft a constat in plata a 7,29 lire per actiune celor care detin pachete de actiuni la producatorul britanic. Tentatia de a vinde este deci destul de mare, de aici si lupta angajatilor cu actionarii de a nu ajunge in acel punct.

Analistii considera ca decizia Cadbury de a ramane pe propriile picioare este justificata de ritmul de dezvoltare al companiei si de rezultatele obtinute pana acum, afirmand in acelasi timp ca o oferta Kraft ar trebui sa se situeze undeva aproape de 8,50 lire per actiune pentru a fi acceptata in cele din urma de actionarii Cadbury.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: