Sa curga berea!

In pofida indemnului din titlu, anul acesta romanii au baut mai putina bere decat in anii trecuti. De fapt, mult mai putina. Cam cat au baut in 2005. Piata berii s-a intors deci cu destul de mult in urma. Caderea vanzarilor s-a produs dupa o serie de ani cu crestere sustinuta de 6-7% fata de fiecare an precedent. Iar o revenire completa pana la valorile de anul trecut este estimata a se inregistra abia peste 4-5 ani.

Data fiind scaderea volumului de bere vanduta, investiile in reclama, mai ales cea TV au parut riscante insa cine nu si-a facut reclama a pierdut chiar mai mult decat cei prezenti pe sticla. Mai mult, scaderea timpului de reclama, resimtit si in zona berii, a dat ocazia unor marci sa-si schimbe platformele de comunicare sau sa se repozitioneze (Skol, Neumarkt, Bergenbier, Ursus) cu mai multa usurinta decat in conditii de concurenta acerba. Criza i-a mai facut pe producatori sa aleaga acele marci din portofoliu care au avut cele mai multe sanse de reusita in volum de vanzari si participare la profitul companiei si in consecinta au investit doar in acestea, uitandu-se cu atentie si la vehiculele de comunicare si la mesajele transmise.

Acum ca vine iarna, la moda sunt sortimentele de bere imbracate in haine de sarbatoare asa incat ati vazut deja spoturile campaniei TV pentru Tuborg Christmas Brew. Dupa ce in 2006 Heineken Romania a lansat sortimentul Ciuc Winter, acum e randul lui Albacher sa atace Tuborg cu Albacher Winter la PET si la cutie si cu o concentratie de alcool mai ridicata decat sortimentul clasic, de 7%.

Anunțuri

Un răspuns

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: