Te hraneste sau te baga in mormant

Oricat de amuzante ar fi reclamele la Kubetti, realitatea pare a contrazice spiritul de joaca. Tocmai am gasit un articol ceva mai vechi din Jurnalul National in care un profesor si in acelasi timp director al Institutului de Cercetari Alimentare pune o eticheta sumbra produsului: „Crutoane din categoria snacksurilor, cu profil nutritional dezechilibrat”.

Kubetti are un exces de glucide si grasimi care imprima produsului atat o incarcatura glicemica ridicata cat si o densitate calorica foarte mare: 321kcal/100g. In plus crutoanele contin o cantitate semnificativa de sare ce trebuie luata in considerare in cadrul consumului zilnic. Mai mult, ingredientului care confera gustul de salam (unul dintre variantele de produs) nu i se dezvaluie compozitia chimica, ceea ce contravine legislatiei in vigoare. Si pentru ca masa sa fie servita, cuburile mai contin guma de guar care le poate provoca persoanelor sensibile balonari, greata, crampe, astm, alergii sau eczeme.

Produsul nu este deci indicat copiilor, femeilor insarcinate sau care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, hipertensivilor, suferinzilor de ficat si de boli renale, celor cu afectiuni cardiovasculare, alergicilor, celor cu boli dermatologice si persoanelor cu sistem digestiv sensibil. Asta inseamna aproape toti dintre noi, nu?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: