Un secol de muzica

De cand lumea si pamantul oamenilor le-a placut sa asculte muzica. La inceput au fost nevoiti sa mearga, sa se stranga acolo unde erau muzicienii. Apoi au putut sa asculte muzica din intimitatea caminelor lor. De 100 de ani gusturile rafinate (sau pretentioase dupa caz) asculta Yahama. Nu sunt un audiofil dar am avut ocazia sa simt vibratiile la ultima HIFIarena de acum doua saptamani. Azi am vazut pe birou catalogul Yamaha luat de la eveniment asa ca am purces la documentare pe yamaha-hifi.com si hifi.yamaha-europe.com. Va recomand ultimul site, chiar numai pentru a asculta in casti (preferabil) cele cateva cantece care ruleaza in background. De milioane.

Ce face Yamaha? Pentru consumatorii casnici produc incinte acustice (caci boxe e un termen destul de impropriu), sisteme audio (deck-uri plus boxe), amplificatoare audio, playere pentru compact discuri (nu au nici o legatura cu ceea ce stim majoritatea dintre noi despre CD playere), docking-station-uri pentru iPod care arata science-fiction. Un produs care uimeste este cel numit Digital Sound Projector, de fapt sunt mai multe modele, este un produs destinat celor care vor in casa un sistem home-theatre si sunet stereo surround dar care nu vor multe boxe si cabluri. Pentru ei exista acest produs care emite totul dintr-o singura unitate! Compact, fara cabluri, aratos, sunet curat, ma intreb cat costa. Si pentru ca nu s-au oprit la audio, au produs si home-theatre-uri, playere DVD si playere Blu-Ray.

Pentru ca mi-e greu sa explic feature-urile lor o sa enumar doar cateva dintre ele care au denumiri de marketing bine preparate: Dolby True HD, Digital Top-Art, Silent Cinema, dts-HD Master Audio, Air Surround Xtreme, IntelliBeam, Full-Stage Balanced Signal Transmission, Silent Loader, PlayXchange. Iar Top-Art vine de la Total Purity Audio Reproduction Technology. In spatele acestor denumiri e mult marketing bineinteles dar si mai multa calitate a sunetului.

Iar cand intrebarea nu este ce sistem home-theatre sa-mi iau ci cate canale, cate programe surround, cate alte functionalitati, Yamaha pare a fi raspunsul, oferind solutii si pentru noii veniti si pentru veteranii muzicii bune.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: