Unde sa-ti pui reclama ca sa fii vazut online

Cel mai mare publisher online din lume ramane Yahoo! care prin grupul sau de site-uri (si sunt o multime) asigura cam 14% din piata reclamelor de pe Internet. Din martie cand avea cota de piata de 13,2% pana in septembrie cand a ajuns la 14,5% Yahoo! a tot luat market share de la competitorii sai. Ca idee, in martie Yahoo! a avut aproape 43 de milioane de reclame expuse in diversele pagini web, reclamele fiind vazute de 140 de milioane de vizitatori unici!

Pe locurile urmatoare se gasesc Fox Interactive Media, Facebook.com (7.7%, 25 milioane reclame expuse, 53 milioane vizitatori unici), site-urile Microsoft (5,5%, 18 milioane reclame expuse, 89 milioane vizitatori unici), AOL si Google abia pe locul 6. Site-urile Google sunt si ele in crestere, de la 1,3% in martie la 2,2% in septembrie insa diferenta intre el si Yahoo! este uriasa. Urmeaza eBay, Viacom, Glam Media si CNN, fiecare cu mai putin de 1% market share.

Pentru a-si creste propria cota de piata si implicit veniturile Google tocmai a cumparat o companie americana din Silicon Valley, Teracent, specializata in advertisingul bazat pe imagini pe Internet. Tehnologia dezvoltata de Teracent si care i-a facut cu ochiul lui Google este capabila sa particularizeze reclamele pe site-uri dupa profilul fiecarui vizitator, de exemplu reclame la pantofi celui care vizioneaza informatii despre incaltaminte sau articole sportive celui care navigheaza site-uri de profil. In plus tehnologia pare a fi usor de integrat in site-urile Google asa incat s-ar putea sa vedem in curand imagini in loc de reclame text la cautarile pe Google.

Pentru ca mentionam mai sus Fox Interactive Media, iata site-urile din curtea lor: AskMen.com, Fox.com, FoxSports.com, GameSpy, MySpace, MyNetworkTV.com, PhotoBucket.com, Scout.com, MyFoxny.com, Direct2Drive.com si altele.

Reclame

Un răspuns

  1. Yahoo e mai mare ca Google (pe acest segment)? nu stiam… hmmm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: