Smartphone-uri Dell?

Dell a anuntat astazi ca va incepe sa vanda smartphone-uri ruland sistemul de operare Android dezvoltat de Google. Decizia Dell este insa cel putin bizara din mai multe puncte de vedere.

1. Piata smartphone-urilor este mica. E drept ca e in crestere si una chiar sustinuta, de exemplu vanzarile de anul viitor la nivel global sunt estimate sa creasca cu 28% fata de acest an. Dar fata de mobilele obisnuite distanta e uriasa; cand cresti de la putin e normal ca procentele sa fie mari.

2. Piata este deja aglomerata si competitia nu e una oarecare: Apple cu iPhone si RIM cu Blackberry ruleaza propriile sisteme de operare si chiar si pe Android sunt deja HTC, Motorola si Samsung, branduri cu traditie in mobile si in particular in smartphone-uri.

3. Android? Testerii spun ca Android s-ar misca mai bine decat Windows Mobile. Dar intre Dell si Microsoft e o colaborare istorica. Sa fie Androidul pe smartphone-urile Dell un prim pas in declararea si obtinerea unei independente fata de Microsoft?

4. Profitul nu va fi mai mare decat in zona IT in care exceleaza Dell. Granzii enumerati mai sus sunt dispusi la sacrificii pentru cota de piata si vor pune presiune pe Dell si pe orice alt jucator ce ar intra pe piata lor.

De ce atunci? Pentru ca Dell are o baza uriasa de clienti as spune si fideli asa incat adresandu-i prin campanii de constientizare a produselor de tip smartphone le-ar starni interesul si dorinta de a-si completa repertoriul hardware cu un echipament provenit de la firma in care au incredere.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: