Bijutierul regilor

Excelenta pozitionare in piata, nu-i asa? Este vorba de Cartier, renumitul magazin de bijuterii de lux frantuzesc. Cum au reusit? In primul rand prin oportunitatea de a-si afisa numele. In 1847 Louis-Francois Cartier a preluat atelierul de creatie de la mentorul sau. Atelierul a fost extins iar in 1853 deservea deja o clientela proprie. Cum orasul tocmai renastea din negurile intunecate ale trecutului, Cartier a deschis un magazin pe o artera importanta a Parisului, anume boulevard des Italiens.

In 1899, Alfred Cartier, fiul fondatorului, muta sediul firmei si magazinul la numarul 13 de pe binecunoscuta rue de la Paix, in inima luxului si elegantei Parisului. Alti bijutieri il urmeaza pe Cartier, facand din zona centrul mondial al bijuteriilor. Cei trei fii ai lui Alfred Cartier pleaca in lume pentru cucerirea ei, stabilindu-se in final in Londra, Paris si New York.

Inovatiile permanente in ceea ce priveste tehnicile, dimensiunile si formele au facut din Cartier cea mai faimoasa casa de bijuterii din lume, apreciata pentru atitudinea avangardista la adresa modei. In 1902, printul de Wales si viitorul rege Edward VII al Marii Britanii numeste Cartier „Jeweller of Kings for King of Jewellers”. In 1904 Cartier creaza primul ceas de mana deschizand o noua directie in dezvoltarea business-ului familiei.

Tot inceputul secolului marcheaza aventura casei Cartier in zona formelor abstracte si geometrice, inspirate de arhitectura timpului. Aventura are succes iar codurile vremii sunt pur si simplu spulberate intr-o explozie de culori si forme. Art Deco este un stil impus de Cartier. Furnizor al casei regale a Marii Britanii, Cartier participa la fiecare ceremonie beneficiind astfel de recunoastere internationala suficient cat sa ramana vreme de 150 de ani cel mai mare bijutier din lume.

cartier

Reclame

Un răspuns

  1. Frumos. Mi-a placut reprezentarea grafica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: