Plata cu cardul in Romania

Este cunoscut faptul ca in Romania comertul on-line este o struto-camila: cauti on-line, platesti cash la livrare sau la ridicarea produselor de la sediul firmei pe al carui site ai gasit ceea ce cautai. Orice intalnire, orice discutie intre jucatorii din piata de comert electronic din Romania duce la aceeasi concluzie: nimeni nu vrea sa sparga buba si fiecare da vina pe ceilalti:

– magazinele on-line nu isi permit implementarea platii cu cardul din cauza comisioanelor mari pe care trebuie sa le suporte din marja de profit;
– procesatorii de plati au comisioane mari din cauza bancilor;
– bancile nu reduc comisioanele din cauza dimensiunii reduse a volumelor astfel tranzactionate;
– posesorii de carduri nu platesc online cu cardul de teama fraudelor;
– statul si mai ales organismele abilitate nu se implica suficient in educarea populatiei.

Ei bine, ieri seara am fost placut surprins sa vad ca ceva se misca in zona asta. La intrarea intr-un hypermarket o domnisoara promoter mi-a inmanat un flyer pe care l-am scanat si vi-l prezint mai jos. Dincolo de premiile promise in cadrul promotiei, mi-a atras atentia sloganul campaniei: „NOUL CASH”. Ii felicit pe organizatori, de asemenea ii apreciez pe cei care anterior au avut campanii asemanatoare, daca imi aduc bine aminte banci care au implementat chiar campanii TV si sper sa vedem inmultindu-se astfel de activitati de promovare a platii cu cardul. Este singura modalitate de a creste pofta oamenilor de a plati cu cardul, off-line si on-line.

maestro_noul_cash

Anunțuri

2 răspunsuri

  1. Mie unuia mi se pare ok plata cu cardul – la hypermarket fac asta de vreo 2 ani (cand cumparaturile sunt peste -sa zicem- 100 ron), iar la magazinele online cumpar de vreun an. Vorbesc de cele de peste granita, ca la noi … mna, mai greu.

    • Sper sa ajungem cu totii sa platim cu cardul toate cumparaturile, si cele de la hypermarket si cele de la cofetarie deci indiferent de valoare, sa folosim si Internet Bankingul si plata on-line a cumparaturilor si a facturilor. In acel moment vom fi cu adevarat integrati in societatea informationala. Si in acel moment vom face cumparatorile preponderent on-line, vom avea mai mult timp de noi, etc..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: